Lezing Bert Wagendorp

Lezing Bert Wagendorp

De Knoptoren
Vrijdag 6 oktober 2017
Aanvang 20.00 uur
Toegang € 10,-
Bert Wagendorp
Bert Wagendorp (1956) is een Nederlandse journalist en schrijver. Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde. Momenteel is hij algemeen columnist bij de Volkskrant. Zijn romans Proloog (1995), Ventoux (2013), en het dit jaar verschenen Masser Brock werden allemaal uitstekend ontvangen. Proloog is in het Duits vertaald en Ventoux is inmiddels verfilmd; in beide boeken speelt de wielersport een hoofdrol. Wie Bert Wagendorp zegt, zegt ook Tour de France. We konden hem de afgelopen jaren regelmatig zien in tv-programma’s rond de Tour, en hij geldt dan ook als een echte kenner.
Bert Wagendorp heeft veel geschreven over sport o. a. een biografie over Ard Schenk en Tussen Bordeaux en Alpe d’Huez, over 100 jaar Nederland in de Tour.
In 2015 verscheen Vader en dochterboek dat hij samen met zijn dochter Hannah schreef. Een boek over de vader-dochterrelatie met allerlei tips, liedjes en wetenswaardigheden over vaders en dochters.
De werkgroep literatuur denkt met Bert Wagendorp een schrijver te hebben uitgenodigd die beslist ook het mannelijk deel van onze inwoners erg aanspreekt.


Share by: