Lezing Özcan Akyol

Lezing Özcan Akyol

De Knoptoren
Vrijdag 9 februari 2018
Aanvang 20.00 uur
De lezing door Kristien Hemmerechts die gepland stond voor deze datum is door omstandigheden geruild met de lezing door Özcan Akyol.
Kader Abdolah
Özcan Akyol (Deventer, 1984) is een Nederlandse schrijver en columnist. Akyol volgde een mavo-opleiding en studeerde later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, het Eindhovens Dagblad, de VARAgids, Nieuwe Revu en 90 Minutes. 
‘Voormalig straatschoffie’ Özcan Akyol is beter bekend als ‘Eus’ - bijnaam en tevens titel van zijn debuutroman uit 2012. Het grotendeels autobiografische boek gaat over Eus’ jonge jaren die in het teken van criminaliteit stonden. Daarin viel al te lezen dat zijn vader een schofterige zuiplap is. Over hem, Turis, gaat Akyols gelijknamige tweede roman. Dit boek verscheen begin 2016. Beelden uit het volwassen leven geven deze tweede roman een diepere laag.
Vanaf 28 mei 2017 was op NPO2 zijn documentairereeks ‘De Neven van Eus’ te zien. In deze vijfdelige serie is Eus met hulp van zijn familie, op zoek gegaan naar het échte Turkije, dat misschien toch een tikkeltje anders in elkaar steekt dan ons wekelijks in westerse media wordt wijs gemaakt.

zie ook zijn website: www.ozcanakyol.nl/

Share by: