Literair Concert

Literair Concert Thera Coppens en Paula Bär-Giese

De Knoptoren
Zondag 8 april 2018
Aanvang 11.30 uur
Thera Coppen en Paula Bär-Giese
Thera Coppens is een Nederlandse schrijfster. Zij volgde een journalistieke opleiding bij de Geïllustreerde Pers en specialiseerde zich in artikelen over geschiedenis en kunst. Ze kreeg vooral bekendheid door haar vele historische boeken waar ze veel research voor deed in binnen- en buitenland. In haar woonplaats Baarn bevindt zich haar Historisch Toerisme Bureau. Coppens leidt haar gasten persoonlijk rond op locaties die een rol spelen in haar historische boeken en artikelen. 
Thera Coppens publiceerde in vele kranten en tijdschriften, zoals in het Museumtijdschrift, NRC, De Gids, Nouveau. Ze publiceerde kinderboeken en kinderpoëzie toen haar kinderen klein waren. Ook schreef ze negen musicals en meer dan 150 kinderliedjes.
Haar historische boeken dragen o.a. als titel Kloosterkeukens en recepten (1993), Hortense. De vergeten koningin van Holland (2006), Tien vrouwen van Soestdijk (2010), Sophie in Weimar. Een prinses van Oranje in Duitsland (2011), Suzanne en Edouard Manet: de liefde van een Hollandse pianiste en een Parijse schilder (2014).
Paula Bär-Giese heeft zowel zang als piano gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als zangeres heeft ze veel operettemuziek gezongen, maar ze zingt ook liederen, met name het Franse lied, oratorium en opera. Ze begeleidt zichzelf aan de piano.
Samen met Thera Coppens heeft ze in 2014 de boekpresentatie verzorgd van Suzanne en Eduard Manet.

zie ook de website http://www.theracoppens.nl/Share by: